Eдно от най-великите напътствия за запазването на енергийната

...
      Eдно от най-великите напътствия за запазването на енергийната
Коментари Харесай

Законите на кармичното пречистване - част 1

      Eдно от най-великите упътвания за запазването на енергийната и кармична непорочност е обещано в „ Златните стихове “ на Питагор, които са формирани в три елементи – „ Приготовление “, „ Пречистване “ и „ Съвършенство “. С медитация върху тези думи е започвал и завършвал деня на питагорееца. 

В „ Златните стихове “ Питагор не приказва за избора сред положителното и злото, а за избора на мисленето, тъй като методът на мислене дефинира положението на душата. Човек позволява мисленето му да бъде пропито от илюзии и заблуди, да се вкопчва в обособени мисли, мнения, концепции, които самичък си е измислил за живота и за близък, да живее съгласно тях и изобщо да живее в своя фиктивен свят. Как чака тогава неговата душа да бъде в порядък, а тялото крепко? Това няма по какъв начин да се случи, до момента в който не пречисти мисленето си.

Но дано първо да дадем изясненост върху думата „ карма “. Карма значи деяние, нито повече, нито по-малко. Действието се отнася освен към физическия проект, а и към мислите, възприятията и словата. Какво вършим с физическото си тяло? Причиняваме ли физическо страдалчество на някого? Как се демонстрираме в околното пространство? Дали го замърсяваме и оскверняваме, или го подреждаме и преобразяваме?

     Рядко се замисляме, че критикувайки близък непрекъснато и изричайки едно след друго съждения за моралния образ на близките, сътворяваме гнилостни положения и те основават патогенност, която нараства гладко, месец след месец, година след година. Обикновено това се образува в тийнейджърските години. По този метод се държат хора, които са били наранени от родители, или които са надарени с малко повече разсъдък от другите и живеят с щръкнал нос и получават приятност, разсъждавайки за това какъв брой са глупави близките хора, или изпитват приятност от възприятието за предимство. Тези настройки образуват патогенна среда в душата ни. Това е метод на мислене, който образува негативни кармични натрупвания.              

     ТРИ НИВА НА ЧИСТОТА

     Физическа непорочност. Тя се реализира посредством елиминиране на токсини от храненето, външна постоянна хигиена, поддържане на ред и непорочност в околното пространство. Има и хора, вманиачени в чистотата на физически проект и това е метод да избегнат възприятието за вътрешна нечистотия. Товае другият тип патогенност, това е тип илюзия. „ Моето пространство е лъснато, подът ми е мраморен, постоянно заличен с препарат, всичко свети и свети, прозорците са измити. Вътре е съвсем клиника, галактическа лаборатория ". Обаче душата на индивида е душа на страшилище. “ Случва се извън да е чисто, а вътре – мръсно, само че в никакъв случай мръсно извън и чисто вътре. С една и съща писмен знак в Кабала, буквата Бейт ב, се изписва думата душа, дом и храм. Бейт ב е втората писмен знак в мистичната еврейска писменост, а първата е Алеф א и тя въплъщава духа, висшите аспекти на съзнанието, волята, властта, магическата природа на личността, триединството на индивида. Бейт ב съставлява две колони на храм, които са успоредни. Едната сочи небето, другата незабележимо - земята. Между тях има едно пространство, като завеса, която е леко дръпната към едната от колоните по този начин, като че ли някой да се промуши. Кой е този, който може да се промуши? Този, който влиза в душата, или това, което излиза от душата? Иешуа Машиах е споделил за това:  

     „ Не това устата оксвернява, което в устата влиза, а това ги осквернява, което от устата излиза. “

     Нещата, които безспорно оскверняват физическия проект на индивида, са следните. Тежките скотски храни, тъй като животинските трептения, страданието на убитите животни, не са празен тон. Да не приказваме за опиати, алкохол, тютюн, мръсния въздух, който дишаме постоянно и така нататък Какво би трябвало да се направи, с цел да се пречисти физическият проект? Не е нужно да сътворяваме стерилна среда, а и не е допустимо, в случай че не се затворим сред четири стени. Необходимо е да разпознаваме замърсителите. Периодически да си сътворяваме чисто пространство, да не позволяваме това, което ни осквернява и ни прави по-тежки, ускорява животинската ни природа и опиянява разсъдъка. Категоричен грях е преяждането във всички форми и това ще го кажат всичките отдадени, като стартираме от египтяните и приключим с отдадените на нашето време.

  Много е значимо също по този начин да избягваме фанатизма, тъй като този, който все се пробва да не се оскверни с нещо, нормално приключва зле. Това също желая да го подчертая. Така е и в прочувствения живот. Обикновено най-чисти са тези хора, които не са вманиачени на тематика святост, що се касае до вътрешния живот. Всякакъв тип вманиаченост е патология за душата.

     Когато се изкачваме нагоре, идващото ходило е енергийната непорочност на индивида. Тя, несъмнено, няма нищо общо с това дали сте си платили сметките в енергото. Това е различен тип енергийна непорочност, която обаче в България се реализира мъчно, точно тъй като човек все има сметки. 

Но има и други " сметки ", които няма по какъв начин да ги оставим да висят след нас и да се усещаме здрави хора. Не може да имаме модел на оскърбително отношение към близък и да чакаме да бъдем здрави след 20-30 години подобен живот. Има някои впечатляващи персони, които на честна възраст съумяват да наподобяват кукуряк. Това може да излъже хората, които нямат очи на целител и не познават човешката душа. Обикновено хората, които основават илюзията, че всичко им е добре, нищо че са цинични, брутални, консуматори, като цяло не запомнили за човешкото си лице, правещи положително лице при доста неприятна игра, претърпяват доста трагични и мъчителни последни дни. И имат доста тежко престояване след физическата гибел. Това е дълга дълга самотност и тежко прераждане.

    Енергийната непорочност се поддържа с хигиена на душата. Затова е нужна зоркост върху импулсивните положения. Вие знаете, доста хора споделят: „ Аз съм раздразним, ядосан съм, викам, тъй като подобен ми е темпераментът. “ Но той с нищо не е отговорен. Аз познавам доста темпераментни и огнени хора, които обаче отлично са се научили да управляват нездравата си импулсивност. Предполагам никой от вас не харесва хората, които стартират да крещят внезапно. Вярно е, че всеки човек може да бъде доведен до ръба на своето самообладание с дълго и целеустремено несъответстващо държание от страна на близък. Но съответният човек се разграничава от несъответстващия по това, че в случай че съответният човек се държи нехармонично, генерира замърсявания в аурата си, бързо ги разпознава, бързо ги почиства и се подвига над тях. Неадектавният човек не вижда себе си. Той е удовлетворен от себе си, каквото и да прави.

    Затова би трябвало да разпознаваме енергийните замърсители. Те идват освен от вътрешния ни свят. Както има вътрешна нечистотия, по този начин има и външна. Ние би трябвало да разпознаваме тежките и травматични сили и положения, с които влизаме в контакт. Добре е да вземем за пример да заобикаляме блъсканиците в публичния превоз. Но не това осквернява и замърсява индивида на първо равнище. Най-достъпен на външни замърсявания прави индивида неговата позицията към близките, когато той влиза в разногласия и стартира да потвърждава какъв брой е прав. Когато нехармоничното държание на близките го визира дотолкоз, че той потегля на военен поход против половината човечество. А с цел да не е самичък в похода си, той си търси съратници и съзаклятници и упорства другите да го поддържат, да го защитят и да застанат на негова страна. Това в ученията се назовава въвлеченост. Ние елементарно се въвличаме сами в нездравите позиции на хората. Нещо повече, ние въвличаме и другите. Това е един от главните източници на енергийно замърсяване. 

Ние не може да извървим виталния си път по този начин, че на всички да угодим, на всички да се харесаме, към всички да бъдем положителни и към всички да проявим схващане. Това напълно не са християнски и духовни качества. Това значи неустойчивост, неустойчивост, деформираща се позиция. И тези моменти би трябвало да ги разпознаваме. Човек не би трябвало да се опасява от позицията си. Важното е той да си задава въпрос до каква степен позицията и съжденията му са подкрепени от справедливи учредения. Човекът е субективно мислещо създание и единствено мъдрите хора се подвигат към способността да мислят обективно, да виждат нещата от горната страна, да виждат душата на индивида обемно, а освен в тази повърхност, която ни е подразнила, или която ни харесва. Ласкаят ни, това е повърхност, която ни харесва. Ближният е добър, превъзходен, прелестен. Нищо, че през вчерашния ден той е направил еди какво си. Важното е, че той ни е направил комплимент. Ближният ни споделя в очите, че ние се държим жестоко и меко казано сме необективни в съжденията си.  Значи той за нас е зложелател, нищо, че може би е напълно прав по същност.

Очаквайте втора част, където Зор Алеф дава правила и закони за кармично филтриране.

През август ще се организира летен ритрийт  с водещ Зор Алеф. Подробности за събитието може да откриете на сайта edinnouchenie.bg 

Още за него:

https://www.youtube.com/user/DaBudesh

http://centrebelogradchik.com/
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР